18.07.2020 г., 7:56 ч.  

Момиче от желязо 

  Поезия » Любовна
577 1 1

Желязното момиче се предаде,
огънало ръце от тънка ламарина .

 

Горещо капе огнената лава
на лятната му рокля от коприна.

 

Горещо капе, всичко запламтява 

Горят и редовете, в жарко слънце 


И златните жита глави сломяват,
в траур поклонено всяко зрънце.

 

И знаете ли, нищо не остава вечно.
Светът забрави бедното момиче. 

Но всяка пролет, ще се завръща, преродено,

...в мириса на някое кокиче.

 

Елмаз Х.
17.07.2020

© Елмаз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??