Jul 18, 2020, 7:56 AM  

Момиче от желязо 

  Poetry » Love
578 1 1

Желязното момиче се предаде,
огънало ръце от тънка ламарина .

 

Горещо капе огнената лава
на лятната му рокля от коприна.

 

Горещо капе, всичко запламтява 

Горят и редовете, в жарко слънце 


И златните жита глави сломяват,
в траур поклонено всяко зрънце.

 

И знаете ли, нищо не остава вечно.
Светът забрави бедното момиче. 

Но всяка пролет, ще се завръща, преродено,

...в мириса на някое кокиче.

 

Елмаз Х.
17.07.2020

© Елмаз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??