Всички звезди на небето
да са ми очи - не бих му се нагледала.
Всички клони в гората да са ми ръце -
не бих го намилвала.
Всички реки ромон да ми дадат -
не бих го възпяла.
Всички птици да станат девойки -
за него няма да стигнат.
Всички скали в планината
да легнат на гръдта ми -
не би ми било по-тежко!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени