21.11.2022 г., 8:13 ч.  

Като за световно 

  Поезия
578 3 10

Точно - като за световно

във пустинята Катар,

седем месеца - редовно

аз поднасях дар след дар,

 

и се трудех във леглото

над любимата жена!

Щом започне първенството

във арабската страна,

 

тя да спре да ме закача!

Месец само да мълчи!

Да не пробва - със задачи 

някой мач да развали!

 

И ето - почна Мондиала!

Седнах до едно Мерло!

А жена ми - с рокля бяла

и без никакво бельо,

 

почна да ми се натиска,

да ми шепне на ухо:

 - Твоята лъвица иска,

днес да те дари с любов!

 

Зяпнах в моя телевизор!

Зяпнах моята жена!

Смъкнах бялата си риза,

и започна се… една!

 

Дузпа… пасове…засада!

Най-великата игра!

А накрая - за награда

мачът свърши два на два!

 

 

Юри

Йовев

Ноември

2022 г.

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??