Точно - като за световно
във пустинята Катар,
седем месеца - редовно
аз поднасях дар след дар,
и се трудех във леглото
над любимата жена!
Щом започне първенството
във арабската страна,
тя да спре да ме закача!
Месец само да мълчи!
Да не пробва - със задачи
някой мач да развали!
И ето - почна Мондиала!
Седнах до едно Мерло!
А жена ми - с рокля бяла
и без никакво бельо,
почна да ми се натиска,
да ми шепне на ухо:
- Твоята лъвица иска,
днес да те дари с любов!
Зяпнах в моя телевизор!
Зяпнах моята жена!
Смъкнах бялата си риза,
и започна се… една!
Дузпа… пасове…засада!
Най-великата игра!
А накрая - за награда
мачът свърши два на два!
Юри
Йовев
Ноември
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.