8.06.2019 г., 23:22 ч.

Морал 

  Поезия
148 0 0

Морал

 

Не зная кой преди векове го е създал,
собствените грехове с него да прикрие.
Бог, когато човека за земята е създал,
инстинкта му е вложил, за да оцелее.

 

Дарил го е с чувства, съвест, сетива,
Десетте си Божи заповеди за живот
и Божествената извечно свята свобода,
с ум и мисъл дом да изгради, имот...

 

Но някой Земен включил и морала,
по земнему да брои греховете ни,
променял ги, вгледан в своето огледало,
пред което винаги пускал пердето.

 

И родили се завист, черна омраза,
да диктуват човешко битието ни,
никой не пита – душата какво казва,
какво говори пламтящо сърцето ни.

 

Отначало хвърлял камъни по „греха“,
после ножове, тежки брадви, сабли,
днес танкове газят невинна кръвта,
с бомби ни убиват, защото сме слаби.

 

Никой не знае, какво точно е Морал,
но всеки говори за него със „знание“.
Не разбира, че е жертва на Ангела паднал,
че е нужно не злоба и омраза, а покаяние...

 

08 06 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??