Времето е затворено в постоянна щампа...
Понякога историята го прави ретроградно...
Тогава от него от стари, по-мъдри от Кивот...
Идват правилните пулсации на деня...
Всичко се върти около оста на вечността...
Миналото е плеади от митове...
Но да се вярва в легенди е благородно, в тях има много истина...
Мъдростта е импулса на морал и допир до божествената инкарнация в нас...
Има го в древен Вавилон...и кулата до Бог...
Да, легенда, но истина , която живее в съвременни тези...
Пътят е труден , но води до възход към ...вечност...
Или другият на Данте, античното послание за морала...
© Мария Чонкова Всички права запазени