25.12.2007 г., 12:10 ч.

Море  

  Поезия » Друга
647 0 2
 

Как пристанище при теб да остана.

И ти, море!

Край теб, как  да заспя.

Как, лятото топлото да спра. 

Да забравя, как!

Твоите нежни брегове!

Нозете как, по пясък  да не  тичат,

щом мислите с вълни  се пресичат,

в една тъй дълго чакана среща .

Ще приседна на хълма...

на своите грешки...

Ще мълчим ли!?

Ще тъжим ли!?

Не знам!!!

Но искам отново да бъда там!

Морето, където е с цвят теменужен.

Там, където часовник не ми е нужен,

където лятото никога не си отива

и пристанища за мен където има.

На кея ще  поседна...

С поглед вперен в  морето.

В синята му нежност ще потъна.

Вятъра платната ще опъне.   

Душата ми море...

при тебе ще се върне.

 

© Радка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??