20.09.2011 г., 20:08 ч.

Море 

  Поезия » Пейзажна
607 0 6

Ревящо, стогласо море!

Вълните се гонят със тътен

и никой не може да спре

стихията - вятър разпътен.

 

Чадърите плажни платна са

на яхти, към мачтите свити,

а пристанът жално огласят

сирени и дълго се скитат.

 

През облаци слънце наднича,

в окото на бурята гледа -

морето със пяна се кичи

за танца на свойта победа!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??