1.05.2020 г., 7:27 ч.

Море е 

  Поезия » Философска
922 5 6

Море е – може да разкаже

как голата луна се къпе

след залез в звездните миражи,

където смъртен не е стъпял.

Като дете е непослушно,

не става в кърпа да го вържеш.

И топъл – като ласка южна

е бризът в неговата къща.

А тронът му – от сноп ракита,

понякога е неудобен,

но двеста притчи до насита

ще ти нарежда многословен.

Душа е – на делфин и птица,

които тайната му знаят ¬–

как песъчинката във бисер

успява кротко да извае.

Ще се разсърди, ако плачеш,

порежеш ли се върху мида.

Задълго ще намрази здрача,

със който трябва да си идеш.

© Слави Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??