16.05.2010 г., 23:23 ч.

Морето има свои обичаи 

  Поезия » Друга
570 0 3

 

Морето има свои обичаи,

души купува, а продава сълзи.

Влюбено е в черните забрадки

и постъпките сурови не кори.

 

Дива вълна се люби с бряг,

голотата своя криейки в пяна.

А над тях звездите мълчат,

те знаят – Любовта е за двама.

 

Морето има древни обичаи,

оцеляваш, щом си мъж суров

и месо от най-слабия пред теб

да късаш с ножа си готов.

 

Морето следва свои обичаи,

в него Coram Deo няма сила.

За да оживееш сам в лодка

първичното у тебе е надвило.

 

Останали на кораба сами,

козируват за последно капитани,

морето подарява им вълни

за последен, погребален саван.

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??