20.06.2012 г., 20:17 ч.  

Морски приказки 

  Поезия
986 0 18

         МОРСКИ  ПРИКАЗКИ

 

Ти прости ми, мой бедни рибарю,

че надникнах във морската приказка.

Мен ми стига коритото старо,

не мечтая палатите приказни.

 

И, повярвай ми, никак не искам

в други приказки да се забърквам.

Вече питомен в нашата рискът е...

И си имаме старата църква...

 

Проумявам, признавам си грешката -

мисълта ми залитна в прибоите...

Чуй, обичам дланта ти, човешката,

дето Бог я постави във моята.

 

Ти си всичко, което би искала

всяка фея с очи на кошута.

... Аз сърцето си здраво притискам,

тази песен  да бъде нечута.

 

Ала мръкне ли, тихо ще ида

на брега, при добрата русалка.

Само миг. Ей така, да я видя...

и потъна в сълзата ú малка.

                                                                                          

 

 

 

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??