26.04.2022 г., 10:04 ч.

Морски сапфир 

  Поезия » Гражданска
227 0 0

 

 

Тук всеки е в наслада, всеки се любува

всички сме с духовно потекло...

Ежедневен, летен полет към вечността

космоса преражда се в Морето!

 

Подобно на Шираз

ти си поезията в моето сърце...

Няма вече мраз

по-нежна си даже от перце...

 

Изгубих една бяла роза

измежду тръните на моите плодове,

но не ще се откажа нивга

да търся аз живот във синьото море

 

Затова сърдечно благодаря...

На песачинките: Варненски диаманти!

На вълните: плеяда белокрила!

На чайките: нашата ескадрила!

 

Може би затова съм от Варна

единствен пристан на моите мечти...

В душата ми - сапфирена искрица,

не бих те заменил и за Слънцето дори!

© Victor Savchev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??