20.06.2020 г., 0:37 ч.

Морско утро 

  Поезия
972 6 15

Много рано е. Бавно изцежда се мрака

през голямото сито на лятното, нощно небе.

Банда яростни гларуси с крясъци гонят луната

и краде тишината ми шумният звук на криле.

 

Бризът щедро разпръсква парфюм на море и безкрайност .

По небето преливат цветове от солена дъга.

И това е навярно, една паралелна реалност.

С колко много фантазия и любов сътворен е света!

 

Не , не искам да тръгвам! Още рано е. Тук ще остана.

Ще изчакам на слънцето танца от огън и жар.

Ще погледам вълните с корони от захарна пяна,

за да стоплят сърцето ми - като дъх, като сън , като дар...

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??