6.11.2011 г., 22:02 ч.

Мост 

  Поезия » Гражданска
564 0 1

                           МОСТ

 

пуста есенна пътека в безкрая се извива

сам ще я премина в бягство врекъл се

да открия себе си зарекъл се - търсих не намерих

 

изпречи ми се свят в пропаст сгушен

малки човечета погълнати от крива магистрала

на тесногръдието, робове - бързат опиянени от алчност

 

не намерих птица от хартия с твоето име на нея

но намерих скрито цвете стъпкано в твоята душа

бяла тиха мъгла го покрила във вечността

 

като на дете любовта си дадох за да

се превърне цветето безлично в мост

пропастта покрил - сам ще го премина

да остана врекъл се теб да обичам зарекъл се

© Венцислав Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??