29.08.2006 г., 9:09 ч.

Моя пролет 

  Поезия
607 0 0

МОЯ ПРОЛЕТ

 

    Пролетта ме погали по бузата

    с нежна длан като младо момиче

    и видях се как редом със музата

    през цъфтяща поляна пресичам.

 

    И видях как до вчера по калните

    сиви улици, дворове сиви,

    птички ведро поеха пак псалмите

    и деца си играят щастливи.

 

    Виждах още в дърветата клоните,

                преди ден оголели, нещастни        
                           
пчелен рой със бръмчене как гони се

     първи цвят да събира прекрасен.

 

     А нагоре в планинските бързеи

     още плуват си острови снежни,

     после стапят телата измръзнали

     и в кристали превръщат се нежни.

              
 Всичко туй щом видях на душата ми

     стана весело, радостно, леко
               
 моя пролет, как сгряваш сърцата ни

     и зареждаш пак с вяра човека!

© Станимир Власакиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??