12.07.2007 г., 14:41 ч.

МОЯ ЗЕМЯ 

  Поезия
531 0 4
 

МОЯ ЗЕМЯ

Моя древна земя,
        дето първи път

                 слънце видях

                      и птиците чух,

в тебе още се носи

      конски тропот

                 след хан Аспарух.


Моя свята земя,

          напоена със

                     сълзи и пот,

и с кръвта

          на чедата си,

              дали всичко

                      за моя народ!


Моя майко земя,

         цял живот

              си ме хранила ти,

прегърни ме накрая,

          приеми ме

              на твойте гърди!

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??