Моя древна земя,
дето първи път
слънце видях
и птиците чух,
в тебе още се носи
конски тропот
след хан Аспарух.
Моя свята земя,
напоена със
сълзи и пот,
и с кръвта
на чедата си,
дали всичко
за моя народ!
Моя майко земя,
цял живот
си ме хранила ти,
прегърни ме накрая,
приеми ме
на твойте гърди!
© Теменужка Маринова All rights reserved.
Поздрави и от мен!