25.03.2012 г., 15:37 ч.

Моят измислен Христос 

  Поезия » Любовна
893 0 20

---


За това, че измислен Христос ми опърли крилете,

вместо полет, пропаднах в деветото кръгче на Пъкъла.

Закова любовта ми, ръцете. Даже очите - и двете!

С пирует на пета моя гълъб кракът му потъпка.


 

Приковах се в сурова греда. Не намерих Господна.

Днес изкупвам вини и простих - до девето коляно...

По ръцете пироните трудно остават забодени,

но в сърцето от Него забития - вадене няма!


---

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??