22.10.2023 г., 23:19 ч.

Българският род 

  Поезия » Философска, Гражданска
188 1 2

                                  Българският род

 

 

Вървя и гледам моите българи сега,

навели върху телефон своята глава.

Нищо друго не е важно за тях сега,

харесват на някой непознат история!

 

А моят народ някога е бил велик народ,

сега се опитват да му сложат модерен хомот.

Но той не е глупав, моят народ е роден с истина,

една истина за живота, любовта и смъртта!

 

Моят народ беше велика империя някога,

много народи пред него скланяха глава.

Той дари на много народи писмеността,

които живееха, но тънеха в тъмнина!

 

Моят народ е тъжен и угрижен сега,

предаван от свои, но бори се с врага.

Той не ще забрави миналото си, рода,

но се бори и запазва с кръв българщината.

 

На моя народ символа е силата на лъва,

той не скача без причина, не убива жертвата.

А когато застрашат неговите рожби, рода,

той става страшен, отмъщението му убива!

 

Затова мислете чуждоземци, опознайте лъва,

той сега е спокоен, има до себе си кокала.

Но той има гордост и лъвска сила една,

идете си, защото той унищожава с лапа една!

 

На моя народ Господ Бог е иконата,

Той го пази от злини, болест и от врага!

Елате и вижте кътчето от рая, с което ни дари,

отидете си и разкажете на приятели и близки!

 

Разкажете за красивата наша страна,

за красотите на родината ни България.                                   

Но разкажете вие на хората за честта,

за българската чест и за на войните честта!

 

Че няма във война пленени български знамена

и че който е вдигнал ръката, си е оставал без една.

Затова уважавайте българите, почитайте народа,

не вдигайте сабята срещу на българина рода!

 

Не дразнете лъва, дори когато е в клетката си,

той ще ви види и запомни, пазете се от гнева.

Оставете го да живее на собствената си земя,

да отглежда лъвчетата си на мира и на свобода!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??