4.11.2019 г., 17:30 ч.

Моят сън е с изтъркани рими 

  Поезия » Друга
915 6 15

Моят плаж от октомври до юни 

е под слънце с морета на юг.

Край океана са топлите дюни,

всяка зима отлитам от тук.

 

Не оставам на никому длъжен

и потеглям на стоп по света.

Океанският бриз ми е нужен

и опъвам над него платна.

 

Но през юни отново се връщам

сред вълните на Черно море.

Край останки на старата къща

търся късчета синьо небе!

 

Търся място с гнездо до морето,

с южен вятър сред сивия дим.

Малък покрив и дворче, където,

като щъркел да имам комин.

 

Там в скалите опъвам платната,

по-далеч от модерния плаж.

По-встрани от попътния вятър

аз сънувам пак моя мираж:

 

На гърба, като Карлсон аз имам

чудна перка и чудни крила -

Аз съм тук през студената зима,

и летя със усмивка в снега!

 

 

 

Юри

Йовев

Ноември

2019 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако имах перка на гърба, като Карлсон, накъде бих отлетял? »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??