31.07.2020 г., 20:01 ч.

Моята градина 

  Поезия » Хумористична
808 4 10

Сутрин, в моята градина,

росни капчици блестят,

зеленчуците щастливи

превъзбудени ...растат.

 

Паяче плете интрига -

между редове с домати,

гладен охлюв взор надига

към разюздани салати.

 

Ягодка си прави баня

и засрамено се киска,

слънчогледът се покланя,

сякаш огънче й иска.

 

Зелката е наедряла,

с патладжаните флиртува,

краставица недоспала -

под листата ... мързелува.

 

Ряпата е влязла с граха

във териториален спор,

чушките пък се събраха

и направиха събор.

 

Магданозът е във драма,

нощем салвия бленува,

но босилека я хвана -

с аромати тържествува.

 

Гроздето зърна подрежда,

косер да брои извика,

плевелите се оглеждат

за ловуваща мотика.

 

Тиква цветове разтваря -

кехлибарени, горещи,

бобът с поглед я изгаря

в обещание за срещи.

 

Сутрин, моята градина,

къпе се в роса, ликува,

пее за добра година,

пее ... но къртикът чува!

© Веселин Банков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??