20.01.2020 г., 22:25 ч.  

Моята кучка 

  Поезия » Хумористична
594 1 3

Имам си във къщи кучка -  много е красива. 
И освен това, със мен, супер е щастлива.
Сутрин ме събужда, рано, с влажничка целувка.
И обича всеотдайно, чисто, без преструвка.

 

Тя не пие, не преяжда, също тъй не пуши.
Други кучки не спохождам, че ще ме надуши.
И щом вляза, от вратата, на врата ми скача,
гушка ме и ме прегръща, с мене се закача.

 

Ех, обичам мойта кучка, кучка, но е моя.
Пипне ли я някой, значи, че си търси боя.
Но понякога, признавам, ме ръмжи епично.
Кучките са си така - зли периодично.

 

Аз обаче не се връзвам - чакам търпеливо.
Мине седмица и ето - пак сме си щастливи.
Вечер гледаме съвместно турски сериали
и поглеж и аз и тя - двама сме заспали.

 

Тук ви питам - отгатнете, за кого говоря?
Помислете, претеглете, няма с вас да споря.
Ето давам ви и жокер, помощ е все пак.
В къщи кучките са две, но с една съм в брак.

----------------------------
И разбира се, поетът, заявява честно:
Имам кучка сладка вкъщи и жена чудесна.
Тоя стих не е за нас, просто се занасям.
Пък и турски сериали, знайте,  не понасям.

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Довереница и Ангелче. Усмивката е единствената цел на това стихче.
  • Благодаря Брине. Моята кучка, наистина имам кучка порода бордър-коли, лае телевизора, като чуе турски сериали. Гледа ги тъщата, когато ни е на гости. За тъща може - но кучката се дразни. Малко не ми е ясно - тъщата ли лае или сериала. Или и двете я възмущават.
Предложения
: ??:??