Напоследък явиха се Музи безброй,
но аз също си имам – такава една!
Тя е малко капризна – Муза от сой,
и не прилича много на друга жена!
Ставам на време в три посред нощ,
знам – тя ще дойде по никое време.
Изваждам мастило, хартия и кош,
запретвам ръкави да пиша поеми.
Но моята Муза не идва със дни,
и често в късния час не присъства.
Тя е невярна, често бяга в зори,
гуляе със други и дълго отсъства.
Какво да направя – все пак жена е,
трябва и време да се приготви,
но дойде ли нощем – голяма беда е,
завинаги пускам брачните котви!
Малко е трудна, но влезне ли в час
поемите почва с усмивка да срича.
Аз днес съм повярвал в невярна жена,
често я мразя... и по-често Обичам!
© Yuri Yovev Всички права запазени