19.10.2017 г., 21:11 ч.  

Моята Родина 

  Поезия
1069 2 17

Автор: Генка Богданова

 

В своята прегръдка, Вятърко, вземи ме!

Да политнем двама с тебе над морето.

Към  страни далечни, Ветре, поведи ме,

искам да обходя цялата планета!

 

Искам да отида в Индия далечна,

в Полша и Русия, Щатите, Гренада,

в Африка, където лятото е вечно,

с поглед да обгърна снежната Канада.

 

Над морето Черно, и над океана,

да летим и пеем нощем под звездите,

да пребродим двама пустата савана,

ледовете вечни, пясъци сърдити…

 

А когато видя цялата планета,

и над континенти с тебе аз премина.

ще извикам силно, с обич във сърцето,

че е най-красива моята Родина!

© Генка Богданова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??