Мръсницата във мен
Мръсницата във мене се събуди.
С години бе порядъчна жена.
Срама си под цигарен дим притули.
А уискито приспа ù съвестта.
Тялото ù голо стана пристан
на студената и бързата любов.
А душата ù, по детски чиста,
в ръцете чужди беше благослов.
Мъжете, като хищници злояди
откъсваха плътта ù къс по къс
доволни, че от тялото ù младо
подхранваха ловджийския си хъс.
Мръсницата във мене се събуди.
Онази! Непристъпната жена!
Която само с поглед ще те подлу́ди
и за нищо не изпитваше вина.
Мръсницата във мен съвсем не бе мръсница.
Това бе нейният отчаян зов.
Жената в мен, като ранена птица,
отмъщаваше за своята любов.
Галя Кутулева
© Галя Кутулева Всички права запазени
Но Ви благодаря на всички, защото е станала чудесна дискусия. И за мен беше много полезно, а и приятно да я прочета.