5.08.2009 г., 21:53 ч.

Мушичка в окото 

  Поезия » Любовна
982 0 1

 

 

Далечна ти бях, някак безвредна.

Стоях там, на кръговото и  те гледах.

Но после ме отвя сирена в бездна

 на бързосмъртна нечия линейка

                                                         бледа.

 

И близка бях, по-скоро средно отстояваща

  задачи,  битовизми в  цифрени престилки.

И вечерите,  извинително позакъсняващи,

  ме парфюмираха с мемоарно търкани настилки.

 

Била съм  разстояние в живота ти,

  но бариерно-спусната  не ме премина.

                                                                         Върна.

Зави и спря, мушичка във окото ти

сега съм. Без сили във жена да се превърна.

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Винаги съм харесвала стиховете ти.
    И този не е изключение. Поздрави!
Предложения
: ??:??