10.04.2020 г., 17:08 ч.

Mуз 

  Поезия » Хумористична
655 4 15

Стихът ти весел ме разсмя
и коментари разни.
В килера хукнах - да броя,
а рафтчетата празни.

 

За музите - ще си мълча,
че често сме на Вие.
Муз някакъв нощес бръмча,
кълне се, че не пие.

 

Край мен винарки - цял рояк,
доказват, лъжи срича.
И после как да вярвам как,
че само мен обича?

 

 

Ръце вдигнАх, че е един,
а ти самин - стотина?
Поглеждам в стария ми скрин
и търся формалина.

 

Спиртосан ще си го държа,
и в стъкленица тънка,
мъжът е муз и муз мъжа,
очите - все навънка...

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Не мога днес да съм герой
сред тази карантина.
В килера имам две на брой
бутилчици с белина.
Там имам също зимнина - ...
  1478  25 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??