13.11.2020 г., 8:00 ч.

Музата и Поета 

  Поезия » Философска
488 0 1

Ти си тази,която преследвам...

Господи,колко съм уморен!

Някъде - в порива на кръвта ми,

често се спирам -сам и смутен...

 

Може би аз не те заслужавам -

толкова крехка,смела до смърт!

Цялото войнство в себе си сбрала!

Аз - презрян летописец...без път.

 

Даваш сили,с които се храня.

Даже си вярвам - равен по дух,

бих ли достигнал твоето рамо -

следвайки слово с делото тук?

 

Музо крилата,как се поучих?

Минах през кал,погром и покров...

Бях не светец ,на Дявол - съдружник!

Сляпа къртица - на Божи гроб!

 

Свещ да запаля - ще ме окаят.

Хляб да замеся - ще загорчи!

Думи събирам - стари и млади

да те приемат в свойте Мечти!

 

Истино моя - кръст недоносен!

Пиша с перото:-Благодаря!

Ти не ми даде туй що изпросих,

но позволи ми да се родя!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • " Истино моя - кръст недоносен"!!!!
    Това предизвикателство е много интересно и твоят поетичен отговор е добър. Желая ти успех!😃
Предложения
: ??:??