3.11.2007 г., 12:32 ч.

Музика 

  Поезия » Друга
863 0 1

Музика

 

Нощ над града се спусна,

Сънчо там никого не пропусна.

Със своята песен преспивна,

той града в обятията си гушна.

 

Нейде там, защо не знам?!?

Едно девойче не иска да спи,

едно момиче не иска в съня да се потопи.

Сънливостта си тя с музика разби!

 

Музика в главата и звучи.

Мисълта и пред песента мълчи.

А съзнанието и лети

като птица, в небето кръжи,

свободно от тревоги и лъжи!

 

И незнайно как тя заспа

под звуците на песента.

В страната на сънищата

тя заплава с ферибот,

с бързината на койот,

във води от мляко и бисквити

към дома от мечти разбити!

 

Под звездното небе,

нейде там спи едно дете.

А във въздуха музика звучи

по пътя с хиляди несбъднати мечти!

 

 

© Деси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??