9.06.2007 г., 15:27 ч.

МУЗИКАЛЕН ИДОЛ 

  Поезия
552 0 2
                    МУЗИКАЛЕН  ИДОЛ

        Защо се срамувате от българска реч?
        Нека и другите народи учат българска дума!

       А на  НЕВЕНА, поздрав и  с  пожелание за
       добро бъдеще! И  винаги да слави БЪЛГАРИЯ!

                    ЗАПЕЙ  МИ, ЗАПЕЙ,
                    МИЛА  ДЕВОЙКО!
                    БЪЛГАРИЯ   С   ПЕСЕН,
                    ТИ  ВРЕД БЕЗКРАЙНО СЛАВИ!

                    РУКНА    ЛИ  ГАЙДА?... -
                    ПРИТВАРЯМ  ОЧИ...
                    СЪЛЗИЦИ  ЛИ  БЛЕСВАТ,
                    В НЕВЕНИНИ   ОЧИ...

                    ЗАЛАТА  УТИХВА,
                    ДЪХ  ЗАТАИЛИ...
                    И  ДЕЛЬО   ХАЙДУТИН -
                    ЗВУЧНА ПЕСЕН СЕ ЛЕЙ...

                    ЗАПЕЙ  МИ, ЗАПЕЙ,
                    ДЕВОЙКО ЩАСТЛИВА!
                    ПРОСЛАВЯЙ  БЪЛГАРСКИ  РОД,
                    И ОМАЙВАЙ  СВЯТ  ШИРОК!

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??