1.09.2010 г., 21:25 ч.

Музикант 

  Поезия
716 0 8

На прашната уличка хром цигулар
за младост отминала жали.
Оркестърът весел е паметник стар,
мираж са концертните зали.

А плаче цигулката-птица, трепти,
под пръстите старчески стене,
разказва за хора с велики съдби,
от слънце и вятър родени.

Нашепва за обич и топла ръка,
за стари тегоби проплаква,
за млада девойка, с венец на глава,
която покойник очаква.

Но бърза край просяка модният свят -
поредния жребий загубен...
Бездомен бедняк, но от Крез по-богат -
творецът, в изкуството влюбен.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??