2.05.2007 г., 17:21 ч.

Музикантът 

  Поезия
786 0 1
 

Дръм в джаза.

Музиката стене.

Слива се в едно с цигара,

а чашата сигнала чака.


Пианото повело за ръка саксофона.

Включва се в меланжа грамофона.

Ритъмът преплита се в нощта.

Колко е спокойно, ромоли дъжда.


Аромат канелен се разнесе.

С песента се той унесе

в бавен танц, за да покаже

колко е научил, иска да разкаже.


Лунна, бавна е нощта,

спряла за миг, потънала е в свойта светлина.

Заслушана в нежната тъга.

Колко тъжен е музикантът.

Колко пленен от любовта.

© Анна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??