8.10.2015 г., 23:37 ч.

Мъ Де ин Китай 

  Поезия » Пародии
767 0 3

Оригинал превъплатен в менте,

в детайлите неразличим -

Вземи го ефтино, братле,

бъди... неотразим...

 

Отбии се във кварталният бутик

от типа класически: "Клек - шоп"

Всичко там е готино и шик...

Всичко е о-гей, тип-топ...

 

Купи си дрехи "маркови", бъди във тон

със модата и дефилетата -

Почувствай се и ти човек, барон,

и влей се във пороя... на ментетата...

 

Ментосваме се, че живеем като хора,

във правова държава, малък Рай,

но погледни към дрехите си от простора -

На етикета пише "Мъ Де ин Китай"...

 

А огледалото ти може би е криво

и покрито е с невидим, фин прашец -

В него всичко е във жълтеникаво и сиво,

а това... го вижда и слепец...

 

Време имаме и то много при това,

тъй де, половината сме безработни -

Пии една студена (минерална) вода,

че превърнахме се във животни...

 

Естествено отпреде са лъвът и лешояда,

а ние, масата, сме плъхове и мишки -

Това е нашата, житейската, награда,

останахме по голи... въздишки...

 

Но и тях обличаме ги със китайски "лукс"

напук на евро директиви и забрани...

Те нека ни ги дават, но те са там, а ние тук

и храним се... с подхвърлени банани...

 

И те са жълти, леко удължени,

с еротична форма и релеф...

Целуваме... ръце... със разширени вени -

Абе к`во да кажа... страшен кеф...

 

Потупват ни евро комисари,

а ние пиеме си "натурален" чай

така и нищо неразбрали,

че той е също... "Мъ Де ин Китай"...

 

    *****

 

Наздраве, пич, поне ракията ми е домашна 100 процента,

а жълтият и цвят дължи се на добавка -

Купих си я от мола със добра оферта,

екстракт е от... китайска мравка...

 

13.08.2014.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??