20.02.2021 г., 17:36 ч.

Мярка от любов 

  Поезия
473 2 9

По-смело, не е безрасъдност,

по-силно, не е хищен зов,

по-умно не е кривосъдно

и носим мярка от любов.

 

От смелост се теши сираче,

и галещ глас да си сред гняв,

целебно, явно да заплачеш,

сред болка яростна – корав. 

 

От сила – плахото кокиче,

врабчето свито в бляскав мраз,

да любиш, без да си обичан,

да блеснеш в прошката – елмаз.

 

От ум понякога се пати,

добър да си – най-светъл ум

и да обичаш Бога Святи,

теб, ближния без много шум.

 

Дори в прашинка лицемерна

сърцето в миг ще прокърви.

На Бога в любовта безмерна

обичаме и сме добри.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??