24.12.2010 г., 17:06 ч.

Мъдрец 

  Поезия » Философска
490 0 2

Живял един мъдрец във древно царство

и приказки разказвал той наляво и надясно...

И чудели се всички -

какъв е тоз човек?

Откъде той знае толкова странни, чудни неща?

 

А пък мъдрецът белобрад просто много бил живял

в тоз свят тъй чудноват,

тъй чудноват и глуповат...

 

С очите виждал, с очите слушал,

с очите дишал...

С очи събирал той трохи-поуки

от случки уж случайни

и трансформирал ги в притчи и приказки странни...

 

Родил се бил с такава орис той -

да бъде събирач и разказвач.

 

© Есфир Асфар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??