17.02.2018 г., 2:07 ч.

Мъгарешки мичти 

  Поезия » Хумористична
482 1 1

Изтрищя народъ Маро,
абцилютну изтрищя.
Даже нъ ино мъгари,
давът му тривъ, вудъ....
Не чи прая съпуставкъ.
Муле дъ си е къдя
по-дубре ут простъ мравкъ.
Простъ, ама с свубуда!
Гледъм, даже в Ингилизку,
всичку вечи е кълъч.
У митроту съ нътискът
и съ блъскът къту пръч.
Нъ румънски си хуртувът,
бългърите сме у шок.
Викът, мляскът и пусувът,
срам мъ удря къту ток.
Що съ учих англичански,
кът ни мой дъ ръзбера,
що гуворят нъ балкански?
Повня саму пула мя.
Ко дъ прая ли? Съ пуля
и утивъм дъ пасъ.
Брекзитъ е страшнъ буря,
амъ чакъм гу с мичта.
Ши си додъ аз нъ селу,
ши купая, ши пливя.
Нъ ънглийски ши съ зверя:
Бойко, ей, я пула мя!
Аку знае дъ гувори,
трябъ дъ мъ пуздръви
с мулцумеск, а не със сори...
Ех, мъгарешки мичти.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??