17.11.2023 г., 7:39 ч.

Мъгла ... 

  Поезия » Гражданска
173 1 0

   Мъгла обзема ни полека

           Сетивата спят  !

 От  години тя се наслоява

 Диханието отровено на този гниещ свят

    В неведение духовно то се изразява

                                    

   Унищожиха постепенно българската мощ!

      Културата ни сринаха  в жълтопаветия

   Съсипаха децата ни да се зомбират ден и нощ,

    а народа някак да живурка в безхаберия !

     

            Мъглата стели се  и сетивата спят !

       Като гигантска паяжина тя се наслоява!

      А лъжите в кривите огледала растат

   и в духовно  затъмнение се прекрояват !     

 

        Нито полъх ! Нито пък потрепване!

     Заспало всичко е в очакване на нещо .

               Т  И  Ш  И  Н  А

 Тя само ни напомня днес за сътворението,

               а в душите ни е ледено студено !!!

© Nastimir Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??