31.12.2016 г., 13:38 ч.

Мъглива история 

  Поезия
259 1 5

Из "Градът на Любовта"

МЪГЛИВА ИСТОРИЯ

Р. Чакърова 

 

Вървя през гъста лондонска мъгла, 
но толкова със времето ѝ свикнах –
намирам път през нея до дома. 
Така като помисля... я обикнах... 


Мъгла като ви казвам! Тежка, гъста! 
Вървиш напред, превиваш рамене -
почти като Исус понесъл кръста... 
Прищракват стави, пукат колене, 


напрягаш поглед, нервно се озърташ
дали зелено свети светофарът?... 
(В един момент от взиране "превърташ" :
"Да се невидела мъгла...мата му стара!!!")


Но знам, че стигна ли, ще видя Тебе точно -
очакваш ме в прегръдката си нежна...
Мъглата взех със себе си нарочно, 
за да ти скрия мъничко надежда. 


Видя ли?  Ех, усмивката Ти блесна! 
Гушни ме, хайде, че от студ треперя!...
Мъгла, мъгла... Но, пък, написах песен 
как слепешката, Обич, те намерих... 

 

Лондон 30/12/2016 '  18:25

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??