28.12.2007 г., 11:33 ч.

Мъж обичан 

  Поезия » Друга
962 0 29
Недей да търсиш моето лице,
(изгуби се в безкрайната тълпа).
Не протягай към мен двете си ръце,
(отсякох ги да не изпитват самота).
Не очаквай да чуеш моят глас,
(заглушиха го чужди гласове).
Не изисквай от мен нищо повече,
(изстина моето сърце).
Недей да просиш милостиня,
(вече не вярвам на молби).
При мен няма място да има,
(запази си фалшивите сълзи).
Не позволявам да се появи във теб надежда,
(изгуби я отдавна ти).
Недей ме търси или проверява,
(няма да помогнат и молби).
Твоето царство вече свърши,
(харемът ти остана без една).
Потърси утеха някъде другаде,
(за теб не съм обетована земя).
Вземи и с теб "безкрайната" любов,
(подхвърли я на друга жена).
Знам, че ме очаква живот суров,
(и в мен ще остане незаличима следа).
Но кой си ти, за да знаеш всичко,
(никой не е пророк във своята страна),
Ще търся и ще намеря мъж обичан,
(животът ми започва отсега).

© Ванина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??