3.12.2018 г., 9:26 ч.

Мъжете не възхваляват в стихове 

  Поезия » Любовна
447 0 2

Мъжете са пестеливи на думи

"Любима, прекрасна, обична.

Слагам в нозете ти цвете, защото така си ми лична".

 

Мъжете не са Неруда,

Шекспир, Кийтс и Пикасо.

Мъжете рядко записват

любовта в хайк'у.

 

Аз не чакам в едно да сложат

името ми в стих с Клеопатра

и да повтарят "обичам",

сякаш е някаква мантра.

 

Веднъж ми каза "Искам...

да бъдеш на децата ми майка".

А на мене това ми стига,

света в приказка кратка.

 

© Натали П. Всички права запазени

Посветено на К.П

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мога да говоря само за моя мъж, пък и останалите не са интересни 😊
  • Нещо си поизостанала. Може би някога мъжете са били такива, обаче сега... Изразът "бъбрив, като жена" вече е "бъбрива, като мъж"
Предложения
: ??:??