Мъжете са пестеливи на думи
"Любима, прекрасна, обична.
Слагам в нозете ти цвете, защото така си ми лична".
Мъжете не са Неруда,
Шекспир, Кийтс и Пикасо.
Мъжете рядко записват
любовта в хайк'у.
Аз не чакам в едно да сложат
името ми в стих с Клеопатра
и да повтарят "обичам",
сякаш е някаква мантра.
Веднъж ми каза "Искам...
да бъдеш на децата ми майка".
А на мене това ми стига,
света в приказка кратка.
© Натали П. All rights reserved.