Мъжете са…
Мъжете са за мене парадокс!
И винаги се питам как успяват
във този свят, приличащ на „инокс”,
да търсят начин, за да оцеляват?
Дали разчитат само на ума си –
тъй гъвкав, от природата създаден?
Или играят сляпо – на ръба са,
готови са за скок във миг зададен.
Ту властни, тиранични, демонични -
изискват пълно, сляпо подчинение!
Ту ласкави и нежни, хармонични –
раздават се, без капка съжаление…
Мъжете са шарада с изненади
и плетеница сложна, нечетлива.
По-лесен ребус как не го създаде,
Ти, Господи! Да бъдем все щастливи.
………………………………………….
Но в този свят, така парадоксален,
мъжът е, без жена, ортодоксален!
© Надежда Борисова Всички права запазени