19 дек. 2009 г., 19:26

Мъжете са... 

  Поэзия
759 0 7

                Мъжете са…

 

 

Мъжете са за мене парадокс!

И винаги се питам как успяват

във този свят, приличащ на „инокс”,

да търсят начин, за да оцеляват?

 

Дали разчитат само на ума си –

тъй гъвкав, от природата създаден?

Или играят сляпо – на ръба са,

готови са за скок във миг зададен.

 

Ту властни, тиранични, демонични -

изискват пълно, сляпо подчинение!

Ту ласкави и нежни, хармонични –

раздават се, без капка  съжаление…

 

Мъжете са шарада с изненади

и плетеница сложна, нечетлива.

По-лесен ребус как не го създаде,

Ти, Господи! Да бъдем все щастливи.

………………………………………….

Но в този свят, така парадоксален,

мъжът е, без жена, ортодоксален!

 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??