22.07.2023 г., 20:42 ч.

Мъжете също страдат 

  Поезия » Друга
271 0 3

Мъжете също страдат

и не по-малко ги боли, 

когато с тях се подиграят

рухват техните стени.

 

Мъжете също страдат,

те са като бурното море,

лодки яростно потапят,

не може нищо да ги спре.

 

Мъжете също страдат,

в тяхното сърце гори пожар,

през кървава пустниня преминават,

душите си поднасят в дар.

 

Като парчета на разбито огледало,

забиват се дълбоко във плътта,

режат като хиляди ножове,

докато не свърши яростта.

 

Мъжете също страдат,

безсилни в нощите сами, 

сълзите няма кой да им попие

и болката със тях да сподели.

 

Мъжете също страдат,

но крият се зад хиляди неща,

слабостта си те да не показват

и лицето си нещастно пред света.

 

Мъжете също страдат,

те са като дъждовното небе,

започнат ли веднъж да плачат,

тях никой не може да ги спре.

 

Лутат се по улиците пусти,

с гняв и ярост, със очи ранени,

мъжката ръка, когато пуснат,

остават те самотни и сломени.

 

Мъжете също страдат,

щом сами са и е тихо покрай тях,

само с мелодия на нечие пиано

и липсата на нежен женски смях.

 

 

 

 

© Пролетина Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хора сме, страдаме, да
    Но ми идва в повече модата по медиите навсякъде да се показват ревящи мъже. То, повече от женските сълзи вече станаха...
    Но иначе си много права!
    Поздравявам те.
  • Аз имам рецепта против мъжкото страдание и мога да я споделя. От друга страна не съм сигурен, дали съм като другите мъже - всеки е индивидуален и рецептата ми може да не свърши работа. Затуй няма да я споделя.
  • И мъжете са хора. Радват се и страдат. Нищо човешко не им е чуждо. 🙂
Предложения
: ??:??