11.07.2015 г., 10:03 ч.

Мъжка песен 

  Поезия
423 0 5

МЪЖКА ПЕСЕН

 

Защо да спра?

Защо да се обръщам?

Далеч назад е бащината къща.

Замряла.

Пуста.

Грохнала старица.

Съсухрена.

Безкрила.

Мъртва птица!

Какво, кажете ми, сега да слушам?

Как вятър

в пущинака там се гуши?

Как няма, няма никой...

И капчука -

самотник -

плаче край зида пропукан...

Какво да гледам?

Гасна - ослепена!

Кого да слушам?

Глъхна - оглушена!

Дърво без корен...

Рухвам - пресушена!

Дими над жар,

от студ изпепелена...

Остава в мене рана - огнен спомен.

Да ме раздира в нощите - разголен...

Не...

Не ме чака мама - пак по есен.

И в мене плаче Мъка -

Мъжка песен.

© Донка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??