11.03.2012 г., 15:01 ч.

Мъката е смачкала Човека 

  Поезия » Гражданска
356 0 0

                  Мъката е смачкала Човека

 

Пребит от мъката върви Човека...

От зъбите ù е излязал  мек!

Татрузи се едва по кривата пътека...

За болките си той си търси лек!...

 

Дълбоко във душата му сега е пусто...

И раната голяма го боли.

Мухлясало е вече миналото лустро.

И огънят му бавно пепели!...

 

В очите му прозира още стара мъка...

Със нея той е тръгнал най-напред...

Живота му съсипва Пустата Сторъка.

Проблемите му вече са безчет!...

 

Навярно е загубил своя свидна рожба…

Надежда в този безнадежден свят!...

И тежък пристъп, прединфарктен, го пробожда,

не само че отдавна не е млад!

 

Отчаян е от Мъката и Самотата...

И няма радост в неговия ден.

Той няма воля да се счепка със Съдбата...

Безбожно от Света е уморен!...

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??