11.03.2005 г., 22:42 ч.

Мълчание 

  Поезия
1020 0 6
Опустя театърът затворен,
белее само старият афиш
от ветрове подгонен,
от дъждове облян в сълзи.
Мълчи и сцената му прашна,
само ехо - стъпки отшумели.
Висят въжетата в декори,
завесата шуми от гласове.
А беше..., бяхме...
Сега в очакване мълчи
и само в спомени говори,
повтаряйки заучените диалози.
Странник някакъв чете афиша
и кима захласнато с глава,
снежинките полепват тихо
и самотно във очите...
Дете подхвърля топки сняг...
Театърът мълчи самотен...

© Надя Вълканова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??