16.08.2022 г., 12:44 ч.

Мълчанието на душата ми 

  Поезия » Любовна
376 0 4

Мълчи душата ми, но чувства проговарят

в миговете ни с безмълвност преизпълнени.

Те свой портал на тайнственост отварят -

сакралност, защитена от житейски мълнии...

 

Защото всяка злободневна случка адски огън е

и страстите ѝ скверни, зная как ще ни достигнат,

допуснем ли, чрез думите до нас да се домогнат

хорските интриги (нашите разпятия, присъди, стигми)...

 

Мълчи душата ми! Реши, че няма да говори...

Защото те обикна в своя зрелост неприсъща.

Мълчанието ѝ светъл полет към простор е,

който знае как с любов към тебе да я връща.


 


 

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Това, което душата премълчава »

28 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??