21.08.2009 г., 21:43 ч.

( ...мъртва ) 

  Поезия
748 0 25

тихо плаче нощта
самотата в дома приютила
тихо стене за ласка
крака до корема си свила
тихо гледа в пространството
празно самотно и сухо
и звездите гаси
и небето е толкова глухо
тихо скърца със зъби
и гони съня с тишината
после идва денят -
тя изгася тихо луната

тихо тихо на пръсти
потъва в безмълвна позлата
и в ръцете на слънцето
мъртва гори тишината

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??